DE BESTE IK

Ben jij ook altijd zo druk?
Iedereen heeft het druk.
Iedereen heeft altijd haast.
Ik ook.
DE BESTE IK gaat over de prestatiesamenleving. We leven in een samenleving waarin we moeten presteren op elk vlak in ons leven. We hebben een drukke baan, of een drukke studie. We combineren werken en stderen, of doen twee studies tegelijkertijd. Daarnaast zitten we bij verenigingen en sportclubs. Minimaal twee keer in de week sporten is een vereiste. We eten gezond en letten op ons dieet, doen aan Rens Kroes en The Green Happines en moeten dan weer een avond extra sporten, want we hebben een zak chips gegeten. We plannen afspraken met goede vrienden in voor over drie weken, want spontaan afspreken zit er niet meer in. Oh, en wellicht heb je ook nog een gezin en een relatie waar aan gewerkt moet worden. Het is een druk bestaan, de beste versie van jezelf zijn.
Met het project DE BESTE IK ben ik op zoek gegaan naar manieren om binnen het drukke bestaan zo optimaal mogelijk te kunnen leven. De oplossing heb ik gevonden in 3 producten.

Douchen was nog nooit zo efficiënt. Kom jij onder de douche ook altijd op de beste ideeën? Of bedenk je onder de douche dat je dat ene vandaag echt nog moet doen? Timemanagen onder de douche is dan echt iets voor jou! Met deze tegelset voor je douchecabine weet je altijd wat jouw te doen staat. Elke ochtend dat je onder de douche staat kan je jouw to-do lijstje bijwerken, zo ben je voordat je jouw dag begint helemaal up-to-date en vergeet je niks meer. Bovendien vergeet je onder de douche opgekomen gedachtes nooit meer doordat de tegelset ook de mogelijkheid bied notities op te schrijven.

Genoeg water drinken is belangrijk. Elke dag zou je twee liter water moeten drinken, maar vaak komen we daar niet aan. De tijd nemen om even een momentje te pakken om wat te drinken doen we vaak niet, we hebben het te druk of vergeten het. Maar drinken hoeft niet langer te duren dan 10 seconden. Deze wegwerpbekertjes zijn zo ontworpen dat ze niet langer mee gaan dan 10 seconden. Snel even wat drinken kost vanaf nu bijna geen tijd meer, daarnaast zijn de bekertjes gemaakt van gerecycled papier en daarmee veel milieuvriendelijker dan de plastic wegwerpbekertjes.

Ontspannen is belangrijk, daar hebben we vaak weinig tijd voor. Goed plannen is ook belangrijk, daar nemen we ook vaak te weinig tijd voor. Vanaf nu is daar een oplossing voor. Met de maandkalender theedoeken word je gedwongen de rust te nemen om jouw maandplanning te borduren op de theedoeken. Ontspannen word een bezigheid die gecombineerd word met het in je opnemen van je planning, voor beide moet je de tijd nemen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Als je klaar bent ben je uitgerust en bewust van wat je de komende maand allemaal te doen staat.